SAL-dag

Lieve Kaat,

Wat ben ik blij met je blog en dankbaar met de Schijt-aan-Linda-Dag (SAL-dag). Ik had me ook ingeschreven als blogger voor Linda.lijnt en goede hoop. De afwijzing doet toch een beetje pijn, want past mijn verhaal niet of vinden zijn mijn tekst niet goed genoeg..? Die twijfel die jij, ik en waarschijnlijk 388 anderen met ons hebben. Ik haat twijfelen en ben gelijk aan de wijn en chips geslagen. Ik overweeg om Flair, Vrouw of Libelle te vragen of zij mij kunnen helpen, maar ik moet eerst even de afwijzing verwerken. Ik ben wel benieuwd naar de twee bloggers die het wel zijn geworden!

En misschien denk je: waarom heb jij je ingeschreven? Hoewel ik nu een gezond gewicht heb, betekent dat niet dat ik gelukkig ben met mijn lijf. Daarnaast ben ik lang te zwaar geweest, maar ook een tijd veel te licht. Ik dacht dus dat mijn verhaal een toevoeging kon zijn in het aanbod bij Linda.

Ik moet wel bekennen dat ik nog nooit een dieet heb volgehouden, want ik heb (wat dit betreft) een zelfdiscipline van een zak aardappelen.
Het resultaat zag je ook duidelijk terug. Vanaf mijn 14e tot mijn 28e was ik iets boller. Niet voluptueus, want dat klinkt mooi en sexy. Ik was alles behalve sexy, wel onzeker, te zwaar en vooral ongelukkig met mijn lijf.
En toen kreeg ik de ziekte van Crohn, wat ik spottend mijn Sonja Crohn dieet noem. Van bijna 80 kg zakte ik af naar 53 kg om vervolgens een gewicht van 65 kg te bereiken (met zo’n vijf kilo speling omhoog ;-) ).
Ik heb dus niks te klagen, alleen de ouderdom en zwaartekracht beginnen grip te krijgen op mijn lichaam. Het gevolg: loshangend vel, flabberende hangbillen, zwaaiende kipfiletjesarmen, champignonvormige vetjes over mijn broeksriem en hangende theezakjes ook wel borsten genoemd. Als je me ziet, denk je ‘och, dat valt wel mee’, maar als ik ga liggen, lijk ik net een uitpuilende rollade. Daarom koop ik mijn onderbroeken minstens twee maten groter (lang leve het grote hema-ondergoed) en draag ik geen strakke kleding.

Niet echt te zwaar, maar wel te los, dat is de omschrijving die bij mijn lijf past.

Dat wil ik veranderen. Een paar kilo eraf en vooral heel veel strakker. Ik heb een goede stok achter de deur: mijn bruiloft en mijn mooie trouwjurk (waar ik niks over mag verklappen)!

Maar het wordt dus tijd voor actie. Ik heb nog 173 nachtjes en een plan (waar ik nog aan moet beginnen):

 •    1 x per week boksen
 •    1 à 2 x per week tennissen
 •    2 x per week wandelen of fietsen
 •    1x per week vegetarisch, minder vlees
 •    5 x per dag eten (dus ook ontbijten
 •    meer groenten en minder koolhydraten
 •    niet te veel en ook niet te weinig calorieën
 •    geen frisdrank en 1,5 L water
 •    minder alcohol (lekker vaag)
 •    wel genieten van het leven!

Trouwen is echt een goede stok achter de deur, maar ik ken mezelf en weet dat ik nog wel wat hulp kan gebruiken. Dus ik vroeg aan Linda of zij mij wilde helpen. Aangezien zij niet kan, kan jij het misschien wel? Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen?

Bewaren

2 Replies to “SAL-dag”

 1. De beste tip die ik ooit heb gekregen, kwam van mijn moeder. Zij de dieet koningin en ik ondertussen de dieet kroonprinses. Zoals ieder gezonde dochter heb ik natuurlijk lang niet naar haar willen luisteren en heb zelf eerst de nodige andere diëten uitgeprobeerd.
  Het begon met de makkelijkste weg, het uitproberen van pillen, komkommerpillen. De ziekte van Crohn heb ik niet, maar toen toch wel even twijfels gehad. Wat dat spul doet met je maag en darmen. Ja, afvallen doe je, kan ook niet anders als je de hele dag op het toilet doorbrengt.
  Oké, zo makkelijk gaat het dus niet, zal er toch iets voor moeten gaan doen.
  Volgende dieet was het Montignac dieet, want dan mocht je pure chocola eten. En aangezien ik mezelf heel zielig vind tijdens het diëten wil ik chocola eten, veel chocola.
  Toen dat niet werkte, heb ik Sonja Bakker geprobeerd, want die heeft eierkoeken. Hallo, ik ben een vrouw, ik heb zoet nodig, dus geen rijstwafels en droge crackers.
  En toen kwam mijn moeder met het beste dieet ever, het sherry dieet. Ze vertelde dat ze om twee uur ‘s middags al zo teut was, dat koken niet meer lukte en ze ook geen behoefte aan eten meer had.
  Ik zou zeggen “Santé”!!!

 2. Ha Sabrina,
  Beste tip die ik ooit kreeg, nadat ik na 10 kilo afvallen en weer deels aankomen en net onder de 100 kilo was: Ga naar Weight Watchers. Ik dacht voor die tijd nog: “neeeaaahhh, dat is volgens mij zo’n opzwepend truttenclubje met allemaal enge veroordelende vrouwen, en daar doen ze de positieve affirmatie hoeladeboela.” En wat had ik het mis! Want ik ging toch. Omdat degene die me dat aanraadde nadat ze zelf talloze diëten had gedaan die niet (meer) werkten, alsnog was afgevallen met de Weight Watchers methode. En voor mij werkt het als een trein. Want alles mag, geen verboden, en je leert gewoon heel gebalanceerd te eten. Ik ben van maat 48/50 naar 38/40 gegaan. En er is zoveel diversiteit onder de deelnemers, ontzettend leuk! Jong, oud, heel erg te zwaar tot “wil een paar kilo kwijt”. Ik denk dat je ze zo kwijt bent daar. (En wat gaaf dat je gaat trouwen!!)
  Liefs, groet,
  Anne-Mieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *