Bloggen voor een product

Beste Chantal,

Ik wil je hartelijk bedanken voor je email. Complimenten over mijn website is altijd leuk om te horen. Ik vind het fijn dat jullie meedenken. Want je hebt gelijk, het is soms heel moeilijk iets nieuws te bedenken waar ik over kan schrijven.

En natuurlijk wil ik een kijkje nemen op jullie website. Oh…… Je wilt dat ik de website benoem en schrijf hoe leuk jullie product is. En jullie geven daar iets voor.  De leukste blog krijgt het product ook daadwerkelijk. Dus als ik voor jullie over jullie product blog, dan word ik misschien ook beloond. Wat me misschien nog acceptabel lijkt is: jullie geven het product en ik schrijf er misschien een blog over.

Maar beste Chantal, ik heb er over nagedacht en wil helaas niet op jullie aanbod ingaan.

Met vriendelijke groet,

Sabrina van Loon

De laatste tijd krijg ik meer van deze mails. Verschillende producten, maar bijna identieke teksten. Als ik een blog schrijf over een product dan krijg ik het product of maak ik kans om dit te krijgen. Dat laatste vind ik niet respectvol.

Ik vraag me altijd af hoe ze bij mijn website uitkomen. Ik heb nog nooit reviews geschreven.  Waarschijnlijk is het willekeur, maar dat terzijde. Ik twijfel soms wel of ik een keer op zo’n aanbod in moet gaan. Het is een soort betaling in natura toch? En als ik echt mag schrijven wat ik ervan vind, waarom niet?
Maar past het wel en zitten er geen addertjes onder het gras en wat doet het met mijn onafhankelijkheid en, en, en…En misschien denk ik wel te moeilijk en maak ik het te ingewikkeld (een talent van mij).

Dus mijn vraag aan jullie. Waarom (zouden) jullie het wel doen?

 

 

 

 

4 Replies to “Bloggen voor een product”

  1. Lieve Sabrina,

    Jij bent tekstschrijver en dan kunnen ze jou inhuren om een tekst voor hun website te schrijven en dáár betalen ze dan gewoon voor. Ik zou op zo’n mail een offerte sturen. Maak een website met reviews en laat ze hun product sturen. Jij probeert het uit en schrijft een verhaaltje over het product op je reviewsite en uiteraard doe je dat tegen betaling.

    Ik wens je veel wijsheid in deze en blijf lekker je eigen blogs schrijven. Dat doe je nl. heel goed!

    Liefs, Henriëtte

  2. Gewoon een offerte sturen inderdaad. En vertellen wat je tarief is. Het wordt steeds onbeschofter en ze willen gewoon gratis linkjes. Je gaat ook niet naar de bakker zonder je portemonnee toch…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *