Tutorialtester #2: Party in a box

Het is een geluk dat ik deze week als hobby ‘knutselen’ heb. Een relatief goedkope hobby, omdat ik de afgelopen jaren in mijn bewaardrang een heus knutselparadijs heb verzameld.
En zoals altijd sla ik ook nu weer ‘een beetje’ door in het uitvoeren van mijn hobby. Ik noem het enthousiasme.

Op dit moment ben ik heel enthousiast over: Party in a box.
Ik party-in-a-box erop los. Mijn ‘werkkamer’ is omgedoopt tot knutselhok (nee, ik had nooit gedacht dat ik een knutselhok zou krijgen).
En onder het mom van werken, Pinterest ik me suf op zoek naar nog meer feestjes en nog meer doosjes. Ze gebruiken vaak luciferdoosjes, maar het kan met alle doosjes. Kleine, grote, lelijke, scheve, het maakt niet uit, want ze worden toch gepimpt. En als je geen doosjes in huis hebt, dan Pinterest je gewoon even; How to make a box.
De afgelopen week ben ik echt losgegaan.
Mijn knutselhok ziet er ondertussen uit alsof er een big party is gehouden. En mijn vriend reageert alsof hij een kater heeft (lees chagrijnig) op mijn nieuwe knutselprojecten. Hij kan het woorden ‘Kijk eens wat ik gemaakt heb, leuk hè?’ niet niet meer horen en kan de rotzooi in mijn werkkamer niet aanzien.
En sociaal wenselijk zeggen dat hij het leuk vindt, lukt hem na knutselproject 38 (deze week) ook niet meer.
Maar wat maakt het uit. Ik maak mijn eigen feestje wel.
Eerst volg ik de tutorial van Flow. Dit is extra simpel omdat ze alles uit heb boek ‘Flow Book for paper lovers’ gebruiken en wat je niet hebt, laat je gewoon weg. Simpel!
flow

Je hebt niet veel nodig. Met gekleurde papiertjes, touwtjes, cocktailprikkertjes een perforator en een schaar kom je een heel eind. Oh… en het kaarsje en de ballon niet te vergeten, want het is geen feest zonder die dingen. Ik volg de tutorial en het gaat me makkelijk af. Leuk dit!
Na de Flowtutorial bedenkt mijn creatieve ik dat een niveablikje ook leuk is en een gelpotje ook. Met hulp van sally zie ik dat je persoonlijke boodschappen kunt toevoegen. Alleen de sannievormige ballon vind ik een beetje raar. Ik bedenk me dat een niveablik en een gelpotje ook een soort doosjes zijn en ik die dus ook kan gebruiken. Geweldig! Recycling noemen ze dat!
Aan het niveablikje pruts ik zo lang dat hij niet meer dicht kan. Het schrijven van de letters was bij mij niet zo’n succes, printen van de letters voor op de vlaggetjes maakte het een stuk netter. Het is alleen irritant en priegelwerk om al die kleine letters uit te knippen. Het gelpotje heb ik niet goed schoongemaakt en dat stinkt dus nog een beetje en door het gebruik van fluoriserende vlaggetjes ziet het er wat kinderachtig uit. De confetti geeft een gigantische troep, zeker als je het doosje per ongeluk laat vallen. En de washitape van de Action plakt niet zo goed waardoor je met plakband moet gaan werken en de afwerking weer wat minder mooi wordt. En nog een tip van deze ervaringsdeskundige: gebruik geen Bison Kit super sterk, want het is wel echt supersterk alleen al die gele vlekken op het  papier zijn niet zo mooi. Maar zie hier het resultaat:

gelpotje
gelpotje
niveablikje
niveablikje
Flow
Flow

 

 

 

 

 

 

Mijn conclusie: Zorg dat je de goede materialen gebruikt en de meest simpele is vaak het leukst. Ga zeker niet door als je spontane impulsieve ideeën krijgt, less is more (in mijn geval). De tutorial van Flow is mijn favoriet, het enige wat ik daar nog aan mis is de vlaggetjes met een tekst. Dat maakt het net wat persoonlijker…|
Misschien moet ik toch nog maar een nieuwe poging doen!
Of wacht.. zie ik daar een vaas gemaakt van een melkfles.. dat is ook leuk!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *