Tutorialtester 1: Himmeli

Ik ben dol op hobby’s en beoefen ze met overgave. Vaak voor een week of twee, tot een nieuwe hobby mijn interesse wekt. Dankzij Pinterest en Instagram, hoef ik me niet te vervelen. Ik neem jullie mee in mijn nieuwe hobby’s en test de online tutorials.

Ik heb mijn eerste luchtplantje gescoord, een Tillandsia. Een plantje dat niet in een potje hoeft en zijn vocht uit de lucht haalt. Een plantje wat je gewoon ergens neer kunt zetten of hangen. Trots neem ik het mee naar mijn kantoor en ga op zoek naar een plekje. Ik probeer de vensterbank, de boekenplank, op de kast en uiteindelijk hang ik het aan een visdraad. Maar het ziet er een beetje triest uit. Het heeft iets nodig.
Blijkbaar vinden meer mensen dat, want Pinterest staat vol ideeën om de Tilly’s minder eenzaam te maken.
Ik kies voor een geometrisch kunstzinnig voorwerp. Het lijkt op wat ik wilde kopen samen met het plantje, maar te duur vond.
Ik kies een tutorial:

 

Of eigenlijk maak ik een combinatie van een aantal tutorials.
Aangezien ik geen metalen buisjes heb en geen dunne visdraad.
Ik zie dat ik ook rietjes en garen kan gebruiken. Ik knutsel en vloek, maar uiteindelijk is het klaar:
TADAAAHH! Mijn eigen Himmeli.

2016-11-05-16-39-51Ik zie gelijk dat mijn Tilly gelukkiger is. Ze is blij met wat gezelschap. Zelf vind ik het resultaat een kleine voldoende.
De rietjes zorgen ervoor dat het cheap eruitziet. Het garen zorgt voor een niet zo stevig geheel en de rietjes sluiten niet goed aan. Het was leuk om te doen, maar het kost veel meer tijd dan de zes minuten die ze in de tutorial laat zien (minstens 54 minuten meer).

De conclusie….zoals mijn vriend zegt:
Leuk voor op de logeerkamer (die we niet hebben).

 

Bewaren

4 Replies to “Tutorialtester 1: Himmeli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *