Faction

Mijn vriend maakt zich wel eens zorgen. Nooit lang, want zodra hij zijn zorgen heeft uitgesproken is hij het kwijt. Lijkt me heerlijk. Maar mijn vriend is anders dan ik (gelukkig). We zijn zoals hij dat zegt ‘complementair’. Juist omdat we zo complementair zijn, bekijken we situaties allebei heel anders. Dat zijn perfecte onderwerpen voor vele blogs. Maar mijn vriend maakte zich een paar maanden geleden heel even wat zorgen. Hij dacht dat mijn blogs te veel over onze complementaire status / hem zouden gaan. Hij vond dit niet erg voor zichzelf, maar was bang dat anderen misschien zouden afhaken met lezen. Super attent van hem. Hij gaf mij als tip om meer af te wisselen in de onderwerpen. Hij had natuurlijk gelijk, maar dat heb ik niet gelijk toegegeven. Daarnaast heeft hij hier zelf ook een rol in. Ik heb hem dus ook gevraagd om het meer met mij eens te zijn, zodat ik minder over hem hoef te schrijven. Nee, grapje.
Mijn blogs gaan regelmatig over situaties die ik meemaak en ik maak veel situaties met hem mee. Daarnaast had ik een soort interne blokkade opgeworpen en durfde ik niet meer zo goed over actualiteiten of iets anders te schrijven. Vraag me niet waarom, want dat is echt een heel lang antwoord. Maar ik ben weer gaan afwisselen, blogs over relatie, communicatie, actualiteiten, maatschappelijke irritaties et cetera. En de afwisseling vind ik heerlijk.

Alleen nu maak ik me wel zorgen. Want een week geleden kreeg ik een berichtje met de vraag wat hij er wel niet van vond dat ik zo over hem schreef.  Ik heb het hem gelijk gevraagd.
‘Prima’, is zijn antwoord.

Maar er wordt wel eens vaker gevraagd of alles echt is gebeurd. Bijna alles is echt gebeurd, met uitzondering van de factionsblogs. Die zijn faction. Die blogs zijn om iets duidelijk te maken. Het gaat niet om wat er werkelijk is gebeurd, maar wat ik ermee wil zeggen.

Mijn wijze kapster zei ooit: ‘Beter de halve waarheid dan de hele waarheid.’
Een wijze man zei ooit tegen mij: ‘Een goed verhaal hoeft niet waar te zijn.’
Mijn bio zegt tegen iedereen: ‘Pas op met een vleugje fantasie!’
En een vriendin zei tegen mij: ‘Dat noemen ze faction, schatje. Je schrijft een mengvorm tussen fictie en non-fictie.’

De factionblogs, daarin zijn de meeste dingen wel gebeurd, niet allemaal in de juiste volgorde, sommige met terugwerkende kracht, vaak met overdrijvingen of uit zijn verband gerukt en daarin zijn wat dingen niet echt gebeurd.
Maar ….. het had wel echt gekund dat weet ik zeker!

 

 

7 Replies to “Faction”

  1. Vind het altijd leuk om te lezen hoe jij iets ziet…en vaak vind ik er een stukje herkenning in en denk dan ben toch niet de enige die daar zo over denkt…
    Ga gewoon zo lekker door met schrijven…ik geniet ervan…

  2. Mooi stuk en met die term faction kan ik wel wat. Typisch vind ik het dat sommigen aannemen dat alles altijd 100% waar is wat je schrijft.

  3. Voor de eerste keer een kijkje op je blog genomen en ik heb genoten.
    Leuke, vlotte manier van schrijven.
    Dit blog is heel herkenbaar, ook ik schrijf fiction of te wel mijn visie van de waarheid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *